Vinterleie

Vinter

Vi leier ut flere biler også om vinteren. Se kalenderer. For at leie om vinteren skal være vellykket, ønsker vi å informere deg om forholdsregler som må følges for å forsikre deg om en behagelig reise opplevelse i vinter månedene.


Husk å betae piggdekkavgift når dere kjører bil i Oslo,Bergen og Trondheim. Se link til Oslo HER


Generelt om oppvarming og isolering:

Alltid husk å dekke til frontruten og sidevinduer i førerhuset med isolasjons-tepper eller om dette finnes i bilen. Gardinene som forhindrer innsyn hjelper også. Dette forhindrer varmetap og forebygger varmetap fra oppholdsrommet til førerhuset.

Steng gardinene til taklukene, dette vil hindre varmetap.

Sidevinduene i oppholdsrommet er doble, og har luftlommer som fungerer som isolasjon, det er derfor unødvendig å dekke til dem.

Når bilen blir oppvarmet, må man være klar over at motoren som kjører viften, bruker mye strøm, husk alltid på å koble bilen til strømnettet med ledningen som følger med bilen. Følg med på batteriets tilstand på konsollpanelet.


Vanntanken

Om vanntanken har blitt fylt, er det avgjørende for funksjonen av vannsystemet, at oppvarming av bilen aldri blir slått av, for å forhindre at systemet fryser. Bilen må også forbli oppvarmet, selv om du forlater bilen over natten. Hold bilen tilkoblet strømnettet med kabelen som følger med bilen, for å forsikre om at batteriene ikke går tom for strøm over natten.

Se også til at det er nok gass på flaskene for å opprettholde varmen i bilen. Leietaker har det fulle ansvar for å holde bilen oppvarmet.

Om vannet skulle fryse, vil det forårsake ødeleggelser på rør, kraner og skjøter. Dette vil fort lede til kostnader over egenandelen. Forsikringer dekker INGEN frostskader.

Om bilen ikke kan holdes oppvarmet, så må vannsystemet tømmes som følger: Vanntank som befinner seg under setet i bodelen må tømmes med kran eller plugg, og varmtvannsbereder må tømmes (Svart boks med blå stengeventil på toppen og en blå knapp i forkant.). Sikringen til vannpumpe skal trekkes ut fra strømkontrollen (under førersetet eller under venstre benk på Pilot), før alle kraner skal settes i midtre posisjon (mellom varmt og kaldt), pumpen er nå koblet ut (lytt for å bekrefe at ikke pumpen går), og dusjhodet må ligge på gulvet, så alt vannet kan renne ut.


Gråvann

Gråvannstanken er på undersiden av bilen, og får derfor ingen oppvarming. Spaken for tømming må derfor alltid stå i åpen posisjon, for at vannet kan renne fritt ut, så man ikke risikerer at vannet samles opp og fryser, dette kan føre til skade på tanken og øvrige deler. Når vann slippes ned i sluk, må det alltid etterfølges av saltvann eller frostveske så ikke is bygger seg opp. Det må ikke brukes frostveske i friskvannstanken.


Toalett

Toalettet er lokalisert på en oppvarmet plass, og vil derfor ikke fryse når bilen er oppvarmet, men husk å alltid ta med toalettet, eller sørg for at det er tomt om man lar bilen stå uten oppvarming.


Et eget skriv følger med bilen om vinteren vedrørende vinterleie


Oslo Bobilutleie as

Bjørnekroken 3

1430 Ås

 

Telefon: +47 934 84 829


"Happiness is not a destination that you arrive at. It is a manner of traveling"